Zile de sărbătoare în Parohia Păncești din Protoieria Sascut

16 August 2020

Două zile de sărbătoare la Biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului " pentru enoriașii din Parohia Pâncești, Protopopiatul Sascut

În zilele de 14 și 15 August 2020, porțile bisericii cu hramul,, Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Păncești, comuna Sascut, au fost larg deschise, biserica fiind împodobită pentru cea mai mare sărbătoare a satului, fiind pentru enoriașii săi un nou prilej de comuniune, rugăciune și mulțumire, luând parte la cele mai frumoase slujbe, cântări și rugăciuni închinate Maicii Domnului.

Astfel începand din zorii zilei de Vineri 14 August, sub coordonarea părintelui Abageru Vasile, parohul acestei parohii și protoiereu al Protopopiatului Sascut, alături de colegul său, părintele Giosanu Ionuț, un sobor de preoți și credincioși au săvârșit Taina Sfântului Maslu și slujba Paraclisul Maicii Domnului, precedat în cursul zilei de slujba Vecerniei și Prohodul Maicii Domnului.

În ziua de Sâmbătă 15 August a.c., delegat de la Centrul Eparhial la această sărbătoare a fost P. Cuv. Arhimandrit Nicodim Bițic, consilier eparhial, coordonator Sector exarhat și Sectorul agricol-silvic,  sub protia căruia un sobor de preoți, credincioși și alți invitați,  au săvârșit Sfânta Liturghie, slujba de mulțumire și parastasul pentru cei adormiți.

Părintele consilier a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări din partea Ierarhului, și a dat citire mesajului transmis de Chiriarh, încheind prin a felicita această frumoasă coordonare și păstorire  a celor doi slujitori, pentru aceste zile de sărbătoare ale parohiei Păncești.

La rândul său protoiereul a evidențiat lucrările care s- au făcut în ultima perioadă de înfrumusețare a bisericii și a acordat diplome de distincție pentru vrednicie celor care au contribuit la acestea.

Ulterior a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participarea la sfintele slujbe de hramul bisericii precizând:
 "Avem în parohia noastră un praznic ales, căci Adormirea Maicii Domnului ne dă prilej de cinstire și prețuire a Aceleia ce cu smerenie a făcut ascultare, primind Dumnezeirea în pântecele său. Vă mulțumesc în mod special și celor care ați participat la slujba de Prohod, considerând că ați luat parte la cea mai frumoasă procesiune din această parte a Sascutului.
Ne întoarcem azi de la biserică înapoi acasă cu sufletele curate, cu gândurile cele mai bune , arătându-ne prețuirea față de pururea și ocrotitoarea noastră Maica Domnului."
(pr Albu Gabriel)