Zile de bucurie duhovnicească în Parohia Bârsănești I, din Protopopiatul Onești

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și prin purtarea de grijă și dragostea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în parohia Bârsănești I, din Protopopiatul Onești, duminică, 21 Aprilie, la vremea vecerniei a fost adus spre închinare de la biserica bucureșteană Șerban Vodă un fragment din moaștele Sfântului Paisie de la Neamț, sfânt isihast și cărturar luminat, bun organizator al vieții monahale din epoca sa. 

Sfintele moaște au fost aduse prin bunăvoința părintelui Dinu Pompiliu cu prilejul hramului principal al bisericii parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care anul acesta împlinește 50 de ani de la momentul sfințirii.  

Prin instalarea de scurt timp în postul de preot paroh a părintelui Mircea Enache, parohia a primit o nouă efervescență duhovnicească ce se vrea așezată într-un firesc al vieții creștinilor trăită în tinda bisericii parohiale. Prezența Sfântului Paisie de la Neamț a fost gândită ca factor de unitate în comunitate și comuniune reală cu Sfinții în Biserică.

La slujba Vecerniei, ce a urmat momentului primirii sfintelor moaște, au fost prezenți peste trei sute de credincioși și peste 20 de preoți, sub protia părintelui Nicolae Zaharia, protoiereu de Onești, care, în cuvântul său, a urat bun venit oaspeților, și a evidențiat avântul duhovnicesc și administrativ-gospodăresc al noului paroh. Părintele Dinu Pompiliu a evocat aspecte din fila de pateric a vieții Sfântului Paisie de la Neamț, iar părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți și a asigurat credincioșii de dragostea și prețuirea sa. 

Răspunsurile la strană în cadrul vecerniei au fost oferite de corul psaltic Filomelos al Bisericii voievodale din Borzeștiul Ștefanian.

Sărbătoarea va continua în parohia Bârsănești I și în zilele de luni și marți, 22 și 23 aprilie, prin săvârșirea slujbelor specifice perioadei Postului Mare.