Week-end de poveste pentru copiii din parohiile Țepoaia și Poiana din Protopopiatul Sascut

09 Iunie 2019

În zilele de 7 și 8 iunie 2019, în parohiile Țepoaia și Poiana din comuna Motoșeni, Protopopiatul Sascut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Vasile Abageru, s-a desfășurat proiectul "Satul românesc - Raiul cel frumos al prietenilor Lui Hristos!".

Acest proiect a fost implementat de către Fundația "Episcop Melchisedec", filiala Bacău, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Țepoaia.

Astfel, un grup de 12 copii de la Centrul de zi "Sfântul Ioan Botezatorul", din Bacău, aparținând Fundației, împreună cu copiii din parohiile mai sus menționate, au participat într-un cadru natural și tradițional al satului românesc la diverse activități specifice proiectului: proiecții de film, discuții pe teme religioase, jocuri de cunoaștere "jocurile copilăriei" etc.

Toate aceste activități au fost coordonate de părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche, sectorul social-filantropic, împreună cu Livia Carla Piscu, asistent social în cadrul Fundației, doamne profesoare Mihaela Neacșu, Georgiana Popa, Balaban Tudorița și un număr de 6 voluntari.

Activitățile s-au desfășurat la "Casa Satului și a Tradițiilor'', din localitatea Motoșeni, fiind la dispoziția tuturor, prin intermediul Primăriei Comunei reprezentată de primar Constantin Corneliu Ghelase Armencea. 

Copiii veniți din oraș au fost găzduiți de către familiile copiilor din sat, întâlnirea având un impact extraordinar asupra acestora, îmbogățindu-se spiritual cu obiceiurile și tradițiile satului românesc în care s-au legat frumoase prietenii.

În decursul celor două zile de activități, gazdele evenimentului Pr. Ionuț Liviu Apetrei și Pr. Domide Marian Muche au asigurat celor 50 de copii hrana caldă, gustări, sucuri și dulciuri.

La final de poveste, vădiți de emoție, bucurie și cu multă voioșie, copiii au primit diplome spre aducere aminte a minunatelor clipe trăite în satul tradițional românesc. 

În perioada 15-20 iulie va avea loc în cele două parohii, proiectul Eparhial: Școala de Vară "Vacanță în tinda Bisericii", moment în care copiii din sat se vor reîntâlni cu copiii de la Centrul de zi "Sfântul Ioan Botezatorul'', în Parohia Ortodoxă Lazaret din orașul Bacău.

Pr. Apetrei Liviu Ionuț