Voluntarii Asociației Kolping Oituz aduc contribuții de toamnă la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja

Miercuri, 1 noiembrie 2023, Asociația "Sf. Voievod Ștefan cel Mare" din Hârja a avut bucuria de a primi vizita unor noi voluntari în cadrul unor activități desfășurate pe parcursul zilei. Acești tineri voluntari fac parte din Asociația Kolping Oituz, o organizație coordonată de domnul Corneliu Bulai, care recent a desfășurat o campanie de recrutare pentru a atrage noi membri în echipă.

Această vizită a fost o oportunitate minunată de colaborare și de implicare activă a tinerilor în comunitate. Cei de la Asociația Kolping Oituz s-au implicat în activități specifice sezonului de toamnă, contribuind la culesul merelor din livada instituției și la pregătirea de lemne pentru sezonul rece. Această implicare arată importanța voluntariatului în sprijinirea comunității și a instituțiilor locale, ajutând la menținerea și dezvoltarea acestor resurse.

La finalul activităților, voluntarii și personalul angajat al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja s-au reunit pentru a servi masa împreună. Acest moment de socializare a fost o ocazie minunată pentru a consolida relațiile dintre membrii comunității și voluntarii, demonstrând importanța solidarității și a sprijinului reciproc.

Voluntariatul în rândul tinerilor este deosebit de valoros, deoarece oferă oportunitatea acestora de a învăța și dezvolta abilități importante, precum responsabilitatea, spiritul de echipă și empatia. De asemenea, implicarea în astfel de acțiuni le oferă o perspectivă mai amplă asupra nevoilor comunității și îi inspiră să devină cetățeni activi și responsabili.

Această experiență încurajează tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat pe termen lung, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăți mai bune și mai unite. Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja îi încurajează pe tineri să continue să ofere ajutor și să fie parte a schimbării pozitive în comunitatea lor.

(Negru Gheorghe)