Voluntariatul social - oportunitatea de a trăi pentru celălalt

07 Noiembrie 2019

Miercuri, 6  noiembrie 2019, la împlinirea a 3 ani de la fondarea comunității ATOR din Roman și cu ocazia hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, ocrotitorii Parohiei „Sfinții Voievozi” și ai asociației, la invitația părintelui Valentin Băltoi, membrii ator-eni au avut în mijlocul lor pe părintele Ilarion Mâță, inspector eparhial în cadrul sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare Hârja”.

În cadrul acestui eveniment, părintele Ilarion a vorbit tinerilor despre importanța voluntariatului într-o comunitate, apoi ceiprezenți au luat parte la un atelier cu tema “Voluntariatul social - oportunitatea de a trăi pentru celălalt”.

Participanții au avut prilejul timp de aproximativ două ore, prin intermediul părintelui Ilarion, de a aprofunda semnificațiile termenului de  “voluntar” dincolo de înțelesul cuvântului propriu-zis.

Părintele Ilarion, care este și profesor asociat în cadrul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, a prezentat activitățile care se desfășoară în cadrul Așezământului Social Filantropic “Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” pe care îl păstorește, iar tinerii au fost încântați să se familiarizeze cu efortul pe care voluntarii Centrului îl desfășoară pe parcursul unui an calendaristic.

Tot sub îndrumarea părintelui, participanții s-au împărțit pe grupe de lucru și au primit proiecte sociale pe care să le coordoneze timp de un an, în folosul comunității romașcane. La final, tinerii au primit diplome de participare și au mărturisit gândul de a fi mai prezenți în activitățile de volunariat.

Activitatea desfășurată a fost una specială și îndrumătoare spre calea de a ajuta pe celălalt!

(Ursu Andreea, membru ATOR)