Vânătorii de munte, Eroi ai Primului Război Mondial, omagiați la Tg. Ocna

02 Noiembrie 2018

Astăzi, 02 noiembrie 2018, manifestările, în An Centenar, dedicate Eroilor Neamului, au fost marcate, în orașul Tg. Ocna, printr-un nou ceremonial religios-militar.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor de preoți din Protoieria Onești a oficiat slujba Parastasului pentru Eroi, în contextul celei de a XIII-a ediții, a Zilelor dedicate Vânătorilor de munte, care s-au jertfit în luptele de la Coșna și Cireșoaia, în august-septembrie 1917.
La manifestări au participat soldați ai Batalionul 22 „Cireșoaia”, din cadrul Brigăzii 61 Vânători de munte, „G-ral Virgil Bădulescu”, din Sfântul Gheorghe, oficialități centrale, județene și locale, cadre militare în rezervă, profesori, elevi și locuitori ai orașului Tg. Ocna.
Evenimentele s-au desfășurat atât în piațeta „Regina Maria”, din centrul orașului, cât și la Cimitirul Eroilor din localitatea Poieni, unde sunt înhumați câteva mii de soldați căzuți în această zonă, în Primul Război Mondial.
La finalul activităților s-au depus coroane de flori și s-au înmânat diplome și distincții.