Marți, 1 Decembrie 2020, de Ziua Naţională a României, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, slujitorii bisericii „Sf.Trei Ierarhi” Bacău au înălţat rugăciuni de mulţumire, oficiind slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care s-au jertfit cu credință în Dumnezeu și dragoste de țară, înfăptuind unitatea naţională a românilor în anul 1918.
În această zi în care s-a făurit România Mare, în bisericile de pe întreg cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului a fost săvârșită, începând cu ora 12.00, slujba de Te Deum, urmată de transmiterea mesajului alcătuit cu prilejul acestei zile de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. În cadrul acestei slujbe au fost pomeniţi eroii români care de-a lungul istoriei s-au jertfit pentru neamul românesc, împreună cu toţi corifeii Marii Uniri care au contribuit la făurirea României Mari.
Această atmosferă de sărbătoare a fost întregită de prezenţa unor tineri inimoşi, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” din Bacău, coordonaţi de către doamna prof. de religie Cîrlan Mirela-Nela, înfrumuseţând slujba cu rugăciunile lor. Ei au purtat steaguri tricolore şi au intonat cântece patriotice.
Părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Flavius Balaban, au dăruit copiilor 25 de kituri școlare, oferite prin Sectorul Social–Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Acest demers s-a înscris în Programul social eparhial „Donație pentru Educație”, fiind destinat copiilor implicați în programele social-educaționale desfășurate de protopopiate, parohii și ONG-urile eparhiale.
Astfel, prin Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău au fost donate aceste kituri școlare ce conțin rechizite (caiete, creioane normale și cerate, radieră, ascuțitoare, pixuri) și un rucsac școlar, absolut necesare procesului educativ.
La sfârşitul evenimentului, părintele paroh Aurel Cîrlan a prezentat tinerilor îndemnul transmis de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, acela de „a purta în inimă idealul pentru care s-au jertfit eroii acestui neam, luptând pentru păstrarea demnității naționale așa cum a fost ea lăsată moștenire de înaintași, o Românie demnă, creștină, independentă și curată, care își ocrotește cetățenii și reflectă întru totul idealul pentru care au murit cei care au ctitorit-o”. (Pr. B.M.F.)