Târg caritabil de Florii în comunitatea din Tîrgu Ocna

 În Duminica Floriilor, comunitatea orașului-stațiune Tîrgu Ocna a avut parte de un eveniment inedit. Este vorba de „Târgul Caritabil de Florii” organizat de Parohia „Sfântul Ioan” și Asociația "Sfânta Anastasia Romana".
Acest târg a oferit spre vânzare flori, dulciuri, decorațiuni de Paște, obiecte de uz casnic, jucării etc., toate strânse de către comunitate.  Ele au fost achiziționate la prețuri modice de oamenii veniți la târg, iar banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru a ajuta cu alimente familii nevoiașe din comunitate, în perioada pascală.
Un moment deosebit al târgului a fost prezența unei îndrăgite interprete de pricesne și muzică populară, Leontina Pop, care a încântat credincioșii cu câteva cântece religiose reprezentative pentru Florii și perioada postului, dar și cu un moment de cântec dedicat Anului Centenar al Marii Uniri și a unității de credință și neam. 
 Tot în cadrul acestui eveniment, Parohia „Sfântul Ioan” a lansat o Foaie Parohială, sub numele „Anastasis”, ce va ajunge lunar în mod gratuit în casele credincioșilor. 
 Alături de preoții și enoriașii parohiei au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ce au sprijinit evenimentul, reprezentanți ai DGASPC Bacău, oameni din comunitățile Văii Trotușului, cu toții remarcând factorul de coeziune al acestui moment și bucurându-se de această Duminică a bucuriei, primind fiecare o crenguță de salcie și spunând „Osana! Binecuvântat este Cel Ce vine întru numele Domnului!” .
( Pr. Silviu Butucaru)