Tabăra internațională „Sarea în bucate”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna a desfășurat pentru o săptămână Tabăra „Sarea în bucate”, activitate ce face parte din Proiectul „Bacău - Târgu Ocna: cultură, educație, valoare”, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău.

Pentru o săptămână, orașul stațiune Târgu Ocna a devenit pol al tinerilor, întrucât 20 de tineri din cinci județe ale României și din Republica Moldova, alături de 50 de voluntari ai organizației gazdă, au beneficiat de cele mai interactive activități specifice unei tabere de tineret.

Programul taberei a fost unul foarte intens, începând și încheindu-se cu rugăciune, cuprinzând vizite în Județul Bacău, în Salina Târgu Ocna, în comunitate, ateliere de cunoaștere, teatru improvizat, jocuri de echipă, taberiștii au talent etc. Nelipsită a fost din programul taberei seara de foc de tabără și talente ale participanților, seară în care fiecare dintre taberiști și dintre voluntari au avut ocazia să își pună la lucru abilitățile personale.

Tabăra a fost o reușită și o ocazie inedită pentru participanți, care au oferit cele mai bune feedback-uri. În primul rând au apreciat că participarea la tabără nu a presupus niciun cost din partea acestora, beneficiind de cazare și masă în regim de pensiune completă la Hotelul Măgura din localitate.  Apoi activitățile au fost foarte apreciate de participanți, dar și voluntarii, împărțiți în grupe de răspundere (Socio-animatorii, Curiero-arhanghelii și Gardienii), care au avut și vârste apropiate cu participanții (15-18 ani).            

Cu siguranță, implicarea și susținerea financiară a Consiliului Județean Bacău a fost definitorie pentru organizarea acestei tabere, întrucât toată logistica organizării unei tabere gratuite implică costuri semnificative”, a spus părintele Silviu Butucaru.

(Pr. S. B.)