Tabăra din satul meu, în Parohia Berești-Tazlău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim și sub coordonarea preoților Daniel Popa și Bogdan Baciu, în perioada 10-14 iulie s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a taberei de vară ce a adus împreună peste 160 de participanți cu vârste cuprinse între 7-15 ani și peste 40 voluntari. Ca și în alți ani, și în cadrul acestei ediții au participat copii nu doar din cadrul parohiei, ci și din cuprinsul eparhiei, din țară și din diasporă. Pentru al treilea an consecutiv, voluntarii ASCOR Bacău au sprijinit, alături de voluntarii parohiei buna organizare a activităților pe durata celor cinci zile de tabără.

Activitățile au început luni dimineața la ora 10.00 cu rugăciunea de deschidere a taberei și rugăciunea pentru elevi alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, apoi au  continuat cu diferite ateliere tematice până la ora 18.00. În afara acestora, „Tabăra din satul meu” a cuprins și rugăciunea de dimineață și seara, înviorarea pe ritm de dans, masa de prânz, drumețiile, vizita la stână, jocurile, focul de tabără organizat de Primăria Berești-Tazlău, culminând vineri cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia participanții și voluntarii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

De asemenea, în cadrul acestei tabere au fost prezenți și prietenii vechi ai parohiei, polițiștii din cadrul IPJ Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Rutier, Biroul de siguranță școlară, Postul de Poliție Berești-Tazlău și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, dar și membrii Companiei Autonom care au pus la dispoziție materiale necesare atelierelor tematice. La finalul activităților desfășurate în cadrul taberei de vară, părintele paroh a mărturisit:

Putem spune că obiectivele principale ale activităților de anul acesta, cu care am pornit acest demers, apropierea copiilor de Dumnezeu și de Sfânta Biserică, dorința ca fiecare copil să aibă parte de o vacantă petrecută cât mai frumos, departe de influențele dăunătoare sufletului și trupului, în mare măsură s-au realizat.

(Pr. Daniel Popa, pr. Bogdan Baciu)