Tabăra de vară ,,Troița din satul meu" la "Asociația Surotti" Mănăstirea Cașin

20 August 2021

În perioada 17-19 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu sprijinul protoieriilor Onești și Moinești, Asociația ,,Suroti Mănăstirea Cașin", împreună cu Parohia Poduri a organizat tabăra de vară  ,,Troița din satul meu", la care au participat 80 de tineri.
În mijlocul tinerilor a fost prezent părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorului cultural al administrației eparhiale de la Roman, care le-a vorbit despre rolul tinerilor în viața Bisericii Ortodoxe de pretutindeni, bucurându-se alături de aceștia la focul de tabără. 

Activitățile taberei au debutat cu un Tedeum oficiat de părintele Gheorghe Leuștean și părintele Dumitru Parfene, urmat de ateliere de dezvoltare personală coordonate de Raj Bostan, trainer și coach, și de activități educaționale, sportive și recreative realizate de voluntari: sesiuni de cunoaștere, de comunicare, competiții sportive, concurs de șah, jocuri olimpice, drumeție la Cascada Bucias, vânătoare de comori, ,,Întreabă preotul", Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie în cadrul căreia tinerii s-au împărtășit.
La finalul activităților, trainerul Raj Bostan a afirmat: ,,Concluzia taberei a fost că suntem lumină și lumina din noi o putem păstra când alegem oamenii și locurile care ne odihnesc, tabere, traing-urile, pelerinaje, întâlniri organizate de Biserică".
Andrei Soare, tânăr participant de 16 ani,  a mărturisit: "Participând la această tabără, am cunoscut tineri curioși, plini de viață, entuziasmați și mi-am făcut mulți prieteni. Am  acumulat o  bibliotecă de  informații datorită lui Raj și am învățat că trebuie să scap de complexe pentru a deveni un tânăr liber".