Tabără de vară, în Parohia Poduri

Parohia Poduri din Propopopiatul Moinești a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în parteneriat cu Asociația „Suroti - Mănăstirea Cașin” din Protopopiatul Onești, în perioada 25-27 iulie 2022, Tabăra de vară „Știința confirmă religia” la care au participat 96 de  tineri și copii din ciclul gimnazial, liceal și universitar.

Tinerii și voluntarii au fost cazați în 8 corturi amenajate în curtea bisericii „Sfântul Nicolae” Poduri, iar masa a fost asigurată prin serviciul de catering.

În prima zi de tabără, după oficierea Tedeumului de către un sobor de preoți,  tinerii și copiii s-au bucurat de un spectacol extraordinar oferit de domnul Leon Magdan, „profesorul de joacă”. În următoarele zile, tinerii, îndrumați de cadre didactice și animatori, au participat la activități inedite:

  • duhovnicești –catehetice: Sfânta Liturghie, în timpul căreia răspunsurile la strană au fost date de copiii din tabără, Sfânta Spovedanie, rugăciune de seară și la masă, ateliere de  spiritualitate susținute de preotul paroh Popa Vasile, preot Leuștean Gheorghe, preot Blănaru Florin și preot Parfene Dumitru, având ca temă „Știința și religia”;
  •  cultural- artistice: atelier de pictură sub îndrumarea doamnei Iustina Gherasim, curs de iconografie și pictură bisericească prezentat de pictorul Cătălin Moroșanu;
  • de recreere: drumeție - ferma familiei Cimbru, atelier de sculptură, pescuit, tenis de masă, „Vânătoarea de comori”, „Jocurile Olimpice”, toboganul cu apă, foc de tabără, cântece și dansuri populare, cântece la chitară și alte jocuri educative.

La finalul taberei, după vizionarea filmului activităților în rezumat, cele patru grupe de copii („Sfântul Simeon Noul Teolog”, „Sfântul Grigorie Palama”, „Sfântul Paisie de la Neamț”, „Sfântul Nicolae”) au susținut un frumos spectacol artistic.

„Mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea acestei Tabere, părintelui protopop Costel Mareș și partenerilor: Primăria comunei Poduri și Școala Gimnazială „General Nicolae Șova”. Aflată la a doua ediție, această Tabără a readus copiilor bucuria comuniunii și a interacțiunii după dureroasa pandemie care a provocat atâta neliniște, însingurare și temeri. Nădăjduim că aceste activități și experiențe constructive vor trezi în sufletele copiilor dorul de rugăciune, de studiu în general și îi vor ajuta să ducă o viață normală, cumpătată din punct de vedere moral și că abilitățile și competențele dobândite le vor folosi în viață” Pr. Parfene Dumitru.