Solidaritate și rugăciune pentru poporul ucrainean în Parohia Țepoaia 

Momentele grele, de încercare și de prigoană, prin care trece poporul ucrainean au fost cele care, în ziua de 4 martie, au însufelțit comunitatea parohială din satul Țepoaia, comuna Motoșeni. Slujba Tainei Sfântului Maslu a unit în rugăciune 10 preoți ai Protoieriei Sascut, sub protia părintelui protoiereu Vasile Abageru, care alături de credincioșii prezenți, au înălțat rugăciuni sincere înaintea lui Dumnezeu, pentru ca frații prigoniți de la hotare, să fie izbăviți de ororile războiului și ale singurătății.

Acesta seară duhovnicescă s-a desfășurat la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim,  care ne cheamă, în aceste grele zile, să intensificăm și sporim rugăciunea în comuniune, ea fiind calea cea mai sigură și mereu la îndemână pentru a cere îndurarea și mila Milostivului Dumnezeu. Pentru alinarea celor din suferințe, au fost rostite rugăciunile dedicate celor bolnavi și rugăciunea de încetare a războiului văzut și nevăzut din Ucraina, alcătuite din dragostea, solidaritatea și compasiunea Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, fată de cei aflați în nevoi.
„Ne aflăm în anul dedicat Rugăciunii în viața bisericii și a credinciosului și în luna Pro Viață, iar prin implicarea părintelui paroh Apetrei Liviu, s-a pus început bun și în această comunitate, pentru un alt proiect al Protoieriei Sascut, intitulat "Rugăciunea respirația sufletului", proiect socio-cultural-catehetic, prin care parohiile protoieriei noastre, vor pune mai mult accent pe importanta rugăciunii, a catehezei, precum și a faptelor bune izvorâte din rugăciunea smerită”, a spus părintele Vasile Abageru, protopop al Protopopiatului Sascut.

La final, s-au adus mulțumiri celor prezenți pentru râvna din rugăciune, dragostea din milostenie și solidaritatea din inimă, toate îndreptate spre frații din Ucraina.

Pr. V. A.