Slujire și rugăciune pentru bolnavii Spitalului Municipal Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și susținerea doamnei manager Andrici Maria, la capela Spitalului Municipal Roman au fost puse bazele proiectului „Rugăciunea și Credința - Suport Pentru Grabnica Vindecare”.

În ziua de întâi Martie, sub protia Părintelui Dan Antoce, Protoiereu al Protoieriei Roman, înconjurat de sobor de preoți, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, iar la sfârșitul slujbei cei prezenți, dar și ceilalți bolnavi din spital, au primit cărți de rugăciune, ca semn de binecuvântare, pentru a le fi suport duhovnicesc, mângâiere și mijlocire înaintea lui Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură, Părintele Protoiereu a subliniat faptul că întreaga conlucrarea dintre rugăciunea stăruitoare și prescripția medicală, respectată cu sfințenie, întăresc fizic și sufletește fiecare bolnav. Când sufletul este sănătos, șansele trupului spre sănătate sunt mult mai mari, în schimb, boală provenită din starea de păcat poate duce trupul până la o neputință și o slăbire totală a firii. Semnul prăbușirii spirituale este atunci când inima, care este centrul iubirii, se transformă în locul urii împotriva lui Dumnezeu și împotriva aproapelui.

Totodată, a fost prezentat și programul „Rugăciunea și Credința - Suport Pentru Grabnica Vindecare”, care presupune înzestrarea tuturor saloanelor Spitalului Roman cu cărți de rugăciune, sprea a fi la îndemâna celor bolnavi, dar și printr-un program amplu de slujbe pe toată perioada Postului Mare la Paraclisul spitalului.

Părintele Silviu Petrea, preot slujitor la Paraclisul Spitalului Municipal, a mulțumit tuturor celor prezenți și a mărturisit faptul că acest proiect duhovnicesc de rugăciune al paraclisului va alina suflete celor internați, aflați în suferință.