Slujire și înnoire în Parohia Dofteana I din Protopopiatul Onești

10 Decembrie 2023

Ziua de duminică, 10 decembrie, a fost una de bucurie și de înnoire în Parohia Dofteana I din Protopopiatul Onești, prilejuite de instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Silviu Butucaru. Acesta a fost numit, începând cu data de 1 noiembrie, preot paroh al acestei comunități de pe Valea Trotușului, binecuvântată de Dumnezeu.

Slujba a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită sub protia părintelui protoiereu Petru Pavăl care a adus la cunoștință comunității deciziile Centrului eparhial menționate mai sus.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Psaltic „Filomelos” al bisericii voievodale din Borzești, care a oferit la final și un concert tradițional de colinde. La finalul Sfintei Liturghii a fost prezentată și decizia de pensionare și îmbisericire la aceeași parohie a părintelui David Isache, care a activat 30 de ani ca păstor al acestei comunități.

Ziua a fost încununată de momente  emoționante în care atât părintele protoiereu Petru Pavăl, cât și părintele consilier eparhial Ilarion Mâță au adus mulțumiri părintelui David pentru întreaga activitate rodnică, precum și părintelui Silviu, care va dezvolta și mai multe activități în comunitate, în beneficiul credincioșilor și mai ales al celor în nevoi.

(Pr. S. B.)