Slujire și continuitate în har la Parohia Bogata din Protopopiatul Onești

05 Noiembrie 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Bogata, comuna Dofteana, duminică, 5 noiembrie, a fost instalat în oficiul de preot paroh, părintele Victor Iftimie. Hotărârea Centrului eparhial a fost citită de părintele Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești, în prezența Consiliului parohial și a Adunării parohiale, după oficierea Sfintei Liturghii.

Consiliul parohial, reprezentat de oameni harnici, a reușit să lucreze frumos și trainic pentru credința ortodoxă din această parohie, colaborând fructuos cu Primăria Dofteana, prin inițiativa edilului acesteia, domnul Ioan Bujor. Astfel, aici s-au desfășurat ample lucrări de reconstrucție a Sfintei Biserici, care a fost repictată în tehnica tempera. De asemenea, s-a construit un centrul social, patronat de Sfântul Ioan Botezătorul, care va aduce o înnoire prin har și bucurie.

Credincioșii doresc ca părintele paroh Victor Iftimie să locuiască în casa parohială și împreună să organizeze în luna mai a anului 2024 târnosirea Sfintei Biserici.

(Protoiereu I.B.)