Slujba Parastasului pentru părintele Costin Popa, la 7 ani de la trecerea la cele veșnice

06 August 2022

Fostul paroh al Parohiei Pietrosu, părintele Costin Popa, a fost pomenit sâmbătă, 6 august, cu prilejul împlinirii a 7 ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Slujba Parastasului  a fost săvârșită la mormântul părintelui Costin de către părintele protopop Costel Mareș și a fost precedată de Sfânta Liturghie. Au participat, alături de părintele protoiereu, preoți, colegi ai părintelui, precum și foarte mulți credincioși care l-au cunoscut și apreciat pe părintele Costin.

Părintele protoiereu a rostit un cuvânt de mângăiere, de îmbărbătare și de învățătură în care a evidențiat modelul de adevărată slujire și jertfă, dar și blândețea și generozitatea prin care Părintele Costin s-a făcut remarcat în inimile tuturor celor care l-au cunoscut.

Veșnica lui pomenire din neam în neam și din veac în veac!

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban

 

***Născut la 27 aprilie 1976, părintele Costin devine vlăstar roditor  în via Domnului, slujind cu timp și fără timp în parohiile „Sfinţii Voievozi” Lucăceşti şi Pietrosu din cadrul Protopopiatului Moineşti.

A urmat cursurile Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” din Roman  - 1995, apoi este licenţiat  al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi -1999, iar în anul 2000 încheie studiile aprofundate pe specializarea Sistematice şi Biblice din cadrul aceleiaşi universităţi.

Hirotonit în preot, la data de 21 mai 2002,  pe seama parohiei „Sfinţii Voievozi” Lucăceşti, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, implicându-se în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale.

Din 27 septembrie 2006 este numit preot paroh la noua parohie înfiinţată, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Pietrosu, unde  cu binecuvântarea Chiriarhului s-a îngrijit de construirea lăcaşului de cult și a aşezământului social-filantropic, lucrări ce au primit haina sfinţeniei în ziua de 25 mai 2008. Cu acest prilej a fost hirotesit iconom stavrofor.

Cu încredinţarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, părintele Costin a activat şi în administraţia bisericească ca secretar al Protopiatului  Moineşti în perioada 1 mai 2014 -31 ianuarie 2015 dovedind responsabilitate, competenţă şi seriozitate în misiunea încredințată.