Slujbă de sfințire a ansamblului social filantropic din Parohia Siliștea I

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul Parohiei „Siliștea I”, din Protopopiatul Roman, unde, la finalul Vecerniei, a sfințit Capela mortuară cu hramul „Învierea Domnului” și Așezământul social filantropic așezat sub ocrotirea  „Sfântului Preot Mărturisitor Ioan din Galeș”.

În cuvântul de învățătură, ierarhul, pornind de la activitatea fructuoasă a preotului paroh și de entuziasmul cu care a desfășurat lucrările de la numirea sa în parohie a arătat celor prezenți importanța elanului tineresc în lucrările pe care le întreprindem în viața noastră, în general, și în mod special spre mântuire.

Începând cu anul 2018, la inițiativa preotului paroh, vechea sală de prăznuire a fost restaurată în totalitate, fiind transformată într-un Centru social-filantropic. Ulterior, în  cursul anului 2022, din dorința și prin implicarea materială a familiei Ioan și Maria Teslaru, clădirii i s-a mai adăugat un corp format din 3 încăperi, dotat cu toate cele de trebuință depunerii celor adormiți în perioada premergătoare înmormântării.

După sfințirea așezămintelor parohiale, Înaltpreasfințitul Ioachim a săvârșit rânduiala Parastasului la mormântul tatălui domnului Ioan Teslaru, trecut de curând la cele veșnice.

La finalul slujbei, preotul paroh Ioan George Purcariu a mulțumit părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru grija părintească pe care o arată de fiecare dată față de credincioșii acestei parohii și a evidențiat importanța pe care o are implicarea credincioșilor în lucrările parohiei, apreciind efortul consistent pe care familia Teslaru Ioan și Maria l-au făcut prin această ctitorire.

În semn de prețuire pentru activitatea pe care o desfășoară în parohie și pentru coordonarea exemplară a lucrărilor, preotul paroh a primit Crucea Țării de Jos, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, iar soții Ioan și Maria Teslaru, ordinul Melchisedec Ștefănescu, Clasa I.

(Pr. Palcău Bogdan)