Slujbă de priveghere pentru părintele Marius Gabriel Bărăscu

09 August 2019

Vineri, 09 August 2019, preoți, credincioși și toți cei care l-au cunoscut pe părintele Marius Gabriel Bărăscu, s-au reunit la Biserica cu "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", din Parohia  Parava, Protoieria Sascut, pentru a participa la slujba de priveghere.

La o zi după ce Dumnezeu l-a chemat la ceruri pe părintele Marius Gabriel Bărăscu, trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", din localitatea Parava, locul unde acesta și-a desfășurat timp de aproape cinci ani, misiunea de preot.

La ceas de seară și rugăciune, un sobor de preoți din Protopopiatul Sascut, sub protia părintelui protopop Abageru Vasile, au oficiat slujba stâlpilor și a privegherii și s-au rugat la căpătâiul bunului lor prieten și coleg, alături de enoriașii și membrii familiei, prieteni și numeroși credincioși care s-au bucurat de sfaturile sale duhovnicești, pentru odihna sufletului regretatului părinte.

Prezent în mijlocul lor, delegat al Ierarhului a fost preacuviosul părinte Arhimandrit Andrei Ioniță, care a transmis îndureratei familii, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, precum și gândurile sale de compasiune și mângâiere duhovnicească.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost un om bun și un destoinic slujitor, preot Marius Gabriel Bărăscu, pot participa sâmbătă, începând cu ora 8.00 la Sfânta Liturghie și de la ora 19.00 la slujba stâlpilor și a privegherii. 

În ziua de duminică, 11 august 2019, începând cu ora 08.00, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii, iar de la ora 12.30, slujba de înmormântare în Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Parava. (pr. Gabriel Albu)