Sfințirea Căminului Cultural al satului Păncești din Comuna Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 15 decembrie, în satul Păncești din comuna Sascut a fost Sfințit Căminul cultural pus sub ocrotirea “Sf. Ier. Nicolae”, clădirea suferind ample lucrări de renovare realizate printr-un Proiect pe fonduri europene al administrației comunei Sascut.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de către un sobor de preoți din împrejurimi sub protia preotului protoiereu Alexandru Grigoraș.

La eveniment au fost prezent dl. deputat Costel Neculai Dunava, dar și viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Sascut, Dl. Apostol Ionel.

După momentul de rugăciune, cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, au primit din partea primăriei Sascut câte o distincție, iar din partea Protoieriei Sascut câte o icoană și o carte de rugăciuni, o parte dintre acestea alcătuite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, apărută la Editura Filocalia.

În final, cei prezenți au fost părtași unui frumos program de dansuri, cântece populare tradiționale, obiceiuri specifice acestei perioade dar și colinde ce au avut în prim plan Ansamblul “Dorulețul” de la Sascut Sat și Ansamblul “Mugurelul” de la Păncești.

Fiecare copil a primit drept recunoștință din partea protopopiatului și a Parohiei Păncești fructe, dulciuri și câte o icoană cu Sfinții Isihaști.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru