Sfințirea Bisericii “Sfânta Treime” din Caraclău

La Sărbătoarea Sfintei Treimi, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost în mijlocul credincioșilor din Parohia Caraclău, Protopopiatul Onești, unde a resfințit biserica ce a trecut printr-un amplu proces de renovare. 

Încă de la primele ore ale dimineții, sub raze blânde de soare, rând pe rând s-au adunat preoți și credincioși la sărbătoarea satului Caraclău. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită pe o scenă special amenajată, sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Bisericii “Sfânta Treime” dirijat de cântărețul Fănică Blănaru.

Ierarhul a poposit în mijlocul credincioșilor aducând bucurie și binecuvântare, îndemnând printr-un cuvânt de învățătură la unitate de credință, de cuget, de simțire, de tradiție care arată frumusețea Ortodoxiei. A încununat munca de ani de zile a ostenitorilor de aici oferind distincții de vrednicie și daruri, iar părintele Gheorghe Pânzaru, parohul bisericii, a fost hirotesit Iconom Stavrofor.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat frumusețea Casei lui Dumnezeu, care în acest loc binecuvântat a fost sporită prin renovare din temelii a bisericii, a casei praznicale și a întregului ansamblu parohial.

Părintele paroh Gheorghe a mulțumit lui Dumnezeu pentru soarele ce a mângâiat capetele pelerinilor după îndelungate ploi, spre slava Preasfintei Treimi și bucuria celor ce s-au ostenit pentru acest eveniment. A mulțumit Înaltpreasfințitului pentru grija permanentă manifestată față de comunitatea din acest sat și tuturor ctitorilor, prietenilor și colaboratorilor care s-au alăturat. De asemenea, a mulțumit și pelerinilor și tuturor închinătorilor din această mare sărbătoare de pe Valea Tazlăului.

La final s-au împărțit daruri tuturor celor care au participat la acest eveniment.