Sfințirea Așezământului „Episcop Teodosie Atanasiu" din Parohia Sascut Sat

Astăzi,  11 mai 2024, în Sâmbăta Luminată, a fost sfințit Așezământul Cultural Catehetic „Episcop Teodosie Atanasiu”, din Parohia Sascut Sat, Protopopiatul Sascut.

Sărbătoarea a debutat cu oficierea Slujbei Utreniei Învierii și a Sfintei Liturghii sub protia părintelui Ilarion Mâță, consilier eparhial al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului alături de un sobor de preoți și de numeroși credincioși din parohie.

În cuvântul de învățătură, părintele consilier Ilarion Mâță a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și a menționat lucrarea culturală și catehetică deosebită a Parohiei Sascut Sat:

„Este o bucurie deosebită pentru Parohia „Sfântul Nicolae”, unde vedem împlinindu-se o lucrare culturală și catehetică într-un lăcaș atât de dinamic și de mult închinat slujirii aproapelui. Este o ocazie cu totul deosebită în săptămâna luminată, când culegem roadele Duhului Sfânt și ale Luminii Învierii în sufletele noastre, în viața noastră de zi cu zi, după o perioadă de post și după ce ne-am bucurat de lumina Sfintei Învieri. Iată că aceste roade duhovnicești au ajuns și în această parohie să se vadă atât de frumos, aceasta fiind păstorită de către părintele protopop Alexandru Grigoraș, un părinte tânăr și dinamic, care a reușit să facă atât de multe lucruri atât în parohia pe care o păstorește cât și în acest protopopiat, plin de roade social-filantropice, cultural-catehetice și pastoral-misionare”.

De asemenea, părintele protopop Alexandru Grigoraș, paroh al acestei biserici, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale, ctitorilor și tuturor celor prezenți pentru implicarea și sprijinirea implementării acestui proiect: 

„Este un moment de aleasă bucurie deoarece, într-un an de zile, Dumnezeu a rânduit ca în parohia aceasta să se împlinească o lucrare măreață, care este spre folosul și ajutorul nostru duhovnicesc. Această implicare se regăsește la temelia mântuirii noastre și reprezintă un ajutor pe care în alte părți nu l-am fi găsit, astfel ne revine să dăm sens și putere cuvântului lui Dumnezeu în viețile noastre, folosindu-ne de acest așezământ cultural-catehetic pe care împreună l-am înălțat spre slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea noastră”..

Așezământul Cultural-Catehetic a fost construit într-un timp scurt de un an de zile, la parter functionând o sală multifuncțională, care va deservi activitățile cu tinerii și copiii parohiei, iar la etaj va functiona o bibliotecă care va cuprinde aproximativ 5000 de cărți de învățătură de credință și cultură generală.

La final, cei care au contribuit la construirea centrului „Episcop Teodosie Atanasiu” au primit distincții de vrednicie și diplome de cinstire. 

Constantin Răzvan Popovici