Sfințire de troiță în parohia Slobozia - Urechești, Protoieria Sascut

09 Iunie 2019

Astăzi, 9 iunie 2019, în Parohia Slobozia - Urechești din Protopopiatul Sascut, a fost oficiată slujba de sfințire a troiței "Învierea Domnului" ridicată din evlavie față de Dumnezeu, la intrarea în localitate de către credincioșii parohiei împreună cu preotul paroh Rotaru Cătălin.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba de sfințire a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, în jurul orei 13.00, de un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Abageru Vasile.

La eveniment au participat, alături de credincioșii satului și  cei din satele învecinate, dornici să se închine împreună cu preoții slujitori, reprezentanți ai autorităților locale și alți invitați. 

În cuvântul său, protoiereul și-a declarat admirația față de credincioșii din satul Slobozia, care au reușit prin implicare să creeze un astfel de simbol întru slava Domnului, mulțumind contribuitorilor și tuturor celor care au sprijinit această lucrare. 

"Să vă ajute Bunul Dumnezeu ca de fiecare dată când ieșiți din acest sat, să vă întoarceți sănătoși și să dăruiți din timpul vostru câteva minute pentru o rugăciune către ocrotitorii satului în care locuiți: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril", a adăugat părintele protopop, la final. 

După cuvântul de învățătură al părintelui protopop, părintele paroh a mulțumit tuturor pentru sprijin și implicare, subliniind importanța momentului pentru parohia sa.

De asemenea, prezent la eveniment, primarul comunei Urechești, Nicolae Talabă a ținut, la rândul său, să precizeze că de fiecare dată când situația o va impune, biserica va avea un puternic sprijin din partea autorităților locale.

La sfârșitul procesiunii, credincioșii au primit fiecare câte o iconiță din partea Protopiatului.

Pr. Albu Gabriel