Sfințire de biserică în satul Vâlcele, Parohia Marvila

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Macarie, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a fost prezent în mijlocul enoriașilor din satul Vâlcele, filie a Parohiei Marvila din Protoieria Sascut, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, dimpreună cu protoiereul locului, părintele Vasile Abageru.

De asemenea, tot în această zi, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Macarie a sfințit biserica acestei comunități la care, în ultimii ani, s-au desfășurat ample lucrări de reconsolidare și renovare.

(Pr. Ionuț-Alexandru Apostu)

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Croitoriu Ionuț a primit taina hirotoniei întru diacon pe seama Parohiei Traian, Protopopiatul Roman.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat părintelui paroh Albu Simion distincția “Crucea Țării de Jos”, domnului Primar Nicușor Pușcașu Andone Ordinul “Episcop Melchisedec clasa întâi” iar tuturor ctitorilor, distincții de vrednicie.

Părintele paroh Albu Simion a mulțumit celor doi ierarhi pentru binecuvântare, tuturor celor care au fost părtași la acest moment de aleasă bucurie, dar și ctitorilor care au contribuit la înfrumusețarea sfântului lăcaș.