Sfinții Trei Ierarhi, cinstiți în Parohia Conțești din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 30 ianuarie, în ziua pomenirii Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Contești din Protoieria Sascut a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare cu ocazia hramului.

Bucuria duhovnicească a acestei comunități a început în ajunul sărbătorii când a fost săvârșită slujba Vecerniei de către preoții Cercului pastoral Nr. 1  “Episcop Teodosie Atanasiu”, sub protia părintelui protoiereu Alexandru Grigoraș.

În cuvântul de învățătură, protoiereul locului a transmis credincioșilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, vorbindu-le totodată despre cei trei mari sfinți ai Ortodoxiei și explicând troparul acestora.

A doua zi, a fost săvârșită slujba Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți din parohiile vecine, apoi cler și credincioși au participat împreună la agapa frățească.

La final, părintele paroh Dragomir Nicușor a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare, rugând pe Bunul Dumnezeu să ocrotească și să binecuvinteze pe toți cei de față.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru