Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitori ai Parohiei Huruiești 1

08 Noiembrie 2020

Credincioșii din Parohia Huruiești 1, Protoieria Sascut, si- au serbat Duminică, 8 Noiembrie 2020, ocrotitorii pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Încă de la primele ore ale dimineții, au îmbrăcat haina de sărbătoare pentru a participa în comuniune la slujba hramului Bisericii.
 

La această sărbătoare a satului din localitatea Huruiești, jud. Bacău, primind invitația părintelui paroh Chirilă Virgil, a fost prezent părintele protopop Vasile Abageru, alături de un sobor de preoți de pe Valea Zeletinului, care au săvârșit slujba Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie.

În contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” sub coordonarea părintelui protoiereu Abageru Vasile și prin implicarea părintelui Albu Gabriel asistent social al Protoieriei Sascut, la acest eveniment, s-au desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cele două proiecte eparhiale cu caracter cultural și social filantropic.

 În derularea celor două programe,  "Cateheze în parohii" cu tema "Familia, chipul Sf. Treimi", și  programul social-filantropic "Lăsați copii să vină la Mine",  au participat copii de la Școala Generală din localitatea Huruiești, însoțiți de profesorul de religie părintele Constantin Păunoiu, care au primit din partea Asociației " Episcop Teodosie Atanasiu" din cadrul Protoieriei Sascut, pachete ce au conținut rechizite, truse de geometrie, dulciuri, cărți de rugăciune și icoane.

Protoiereul, după ce a transmis arhiereştile binecuvântări din partea Ierarhului, în cuvântul său a vorbit despre însemnătatea minunii săvârșite de Mântuitorul Hristos, învierea unui copil, despre mila și bunătatea lui Dumnezeu revărsate asupra familiei lui Iair precum și despre Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, pomeniți împreună cu toate puterile cerești, care sunt în comuniune și alături de preoți si credincioși, îndulcindu-se de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

La final a felicitat pe toţi cei prezenţi pentru implicare şi buna desfăşurare a acestor activităţi inedite, care au respectat toate normele de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2 instituite de autorități.

Evenimentul s- a încheiat cu slujba de muţumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu, și toti cei prezenți au primit iconițe cu ocrotitoarea Moldovei " Sf Cuv Parascheva" din partea Protopopiatului.

Răspunsurile liturgice au fost date de părintele protopsalt Grigoraș Alexandru de la Parohia Sascut -Sat.(pr Albu G.)