Sfântul Mucenic Dimitrie serbat la Parohia Siliștea II, Protopopiatul Buhuși

01 Noiembrie 2016

La Parohia Siliștea II, din Protopopiatul Buhuși a fost serbat sâmbătă, 29 octombrie 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, patronul și ocrotitorul spiritual al comunității de aici.

La Parohia Siliștea II din Protopopiatul Buhuși a fost serbat sâmbătă, 29 octombrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, patronul și ocrotitorul spiritual al comunității de aici.

În mijlocul credincioșilor s-a aflat părintele Protopop Vasile Cozma care a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, alături de un sobor numeros de preoți.

În cuvântul de învățătură, părintele Protopop a evidențiat curajul mărturisirii publice făcută de sfinți despre persoana Mântuitorului Iisus Hristos, asumarea Crucii muceniciei pe temeiul căreia s-a înființat în primele teri secole  Biserica creștină, dar și despre libertatea pe care o are fiecare dintre noi de a imita sfinții și a deveni mlădițe lucrătoare în via Domnului.

Nu în ultimul rând Părintele Protopop a felicitat comunitatea pentru frumoasele realizări administrative desfășurate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la inițiativa părintelui paroh amintind că orice lucru bun se face cu binecuvântarea și sub ascultarea Ierarhului.

La final s-au rostit rugăciuni pentru sănătatea credincioșilor prezenți și pentru întreaga comunitate, și a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii trecuți la cele veșnice.