Sfântul Mare Mucenic Dimitrie serbat în Parohia Buda

26 Octombrie 2020

Duminică, 25 octombrie 2020, Parohia Buda a îmbrăcat haină de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prezent în mijlocul preoților și a credincioșilor a fost părintele Protopop Vasile Cozma.

A fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia fiind pomeniți și ctitorii care au contribuit la ridicarea bisericii parohiale, trecuți la Domnul, a căror amintire a rămas vie în conștiința și sufletul celor care nu vor uita niciodată scarificiul înaintașilor de a ridica un lăcaș de închinare.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit despre viața Sfântului Dimitrie, despre credința, curajul și martiriul său, despre particularitățile care-i fac pe sfinți să se deosebească între ei, precum și faptul că Sfântul Dimitrie a trăit în secolul al IV-lea,  numit și secolul de aur al Bisericii în care au trăit cei mai mari sfinți, cei mai mari trăitori, cei mai mari scriitori bisericești.

Seara s-a încheiat cu slujba de sfințire a capelei mortuare, ridicată prin grija părintelui paroh Lica Vasile cu sprijinul comunității parohiale.