Sfântul Ioan Gură de Aur, cinstit cu prilejul hramului bisericii din Oituz

Luni, 13 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur și a mamei sale, Sfânta Antuza, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Grozești-Oituz, Protopopiatul Onești, a avut loc hramul de toamnă, organizat prin grija părintelui paroh Simeon Purice și a părintelui Bogdan Ionel Piștea.

Sărbătoarea hramului de toamnă al Parohiei Ortodoxe Grozești-Oituz a debutat duminică, 12 noiembrie, în ajunul zilei de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur și mamei sale, Sfânta Antuza, prin săvârșirea slujbei Vecerniei unite cu Litia și a Utreniei de un sobor de preoți din Protopopiatul Onești și din cercul pastoral de pe Valea Oituzului. La sfârșitul acesteia, părintele paroh Simion Purice a mulțumit tuturor celor prezenți, preoți și credincioși, care au luat parte la slujba de priveghere.

Prăznuirea hramului a continuat luni dimineață cu slujba Acatistului Sfântului Ioan Hrisostom, a Sfintei Liturghii, a slujbei de mulțumire pentru toată facerea de bine ce s-a revărsat asupra parohiei, precum și cu o agapă la casa de prăznuire.

Cuvântul de învățătură a fost rostit la finalul Dumnezeieștii Liturghii de părintele Ciprian Purice, de la Parohia Bogdănești, care a evidențiat aspecte din viața și învățătura Sfântului Ioan Gură de Aur. Totodată, părintele a amintit de faptul că Biserica a rânduit, printr-o hotărâre a Sfântului Sinod din anul 2006, ca ziua în care este pomenit marele ierarh antiohian să fie și Ziua Bibliei, cu scopul de a le aminti credincioșilor datoria sfântă de a citi Sfânta Scriptură.

Cuvântul de încheiere i-a revenit părintelui paroh, care a adus mulțumiri preoților slujitori, dar și tuturor celor care au participat și s-au implicat în organizarea și desfășurarea hramului, îndemnându-i pe toți cei prezenți să se aplece asupra Sfintei Scripturi și învățăturii curate a marelui Ierarh Hrisostom.

„Dumnezeu să ne dăruiască și nouă, prin rugăciunile smerite ale Sfântului Ioan, cuvânt cu putere multă, pentru a mărturisi adevărul de credință!”, a consemnat părintele Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești.