Sfântul Ierarh Varlaam, ocrotitorul Parohiei Slobozia -Bacău II, Protoieria Sascut

30 August 2018

Astăzi, 30 August 2018, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin purtarea de grijă a părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, credincioșii din Parohia Slobozia Bacău II, comuna Stănișești, și-au serbat ocrotitorul Bisericii pe "Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei".

Împreună cu preotul paroh Grama Marian Teofil, enoriașii din Parohia Slobozia Bacău II, s-au îmbrăcat în această zi în haină de sărbătoare, serbând unul dintre hramurile Bisericii, avându-l ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Varlaam, pomenit de Biserica Ortodoxă, în data de 30 august.

Delegat de la centrul eparhial, al Înaltpreasfințitului, a fost PC Pr Ciuche Eugen Ciprian, Consilier Sectorul social-filantropic, care, pe lângă evocarea pildei vieții și activității Sfântului Varlaam, a transmis credincioșilor prezenți arhierești binecuvântări din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. 

Deasemenea din partea Protoieriei Sascut au fost prezenți Pr Albu Gabriel, asistent social și Pr Miron Ionuț, coordonator al Cercului Pedagogic Sascut.

 Ziua a debutat prin oficierea slujbei Utreniei, Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului pentru cei adormiți, de către un sobor de preoți din Protopopiatul Sascut. Răspunsurile liturgice au fost date, într-o atmosferă înălțătoare, de corul de maici și copii de la Mănăstirea Mărcuș, din Județul Covasna.

În cadrul întâlnirii, prin intermediul biroului de asistență socială al Protoieriei Sascut, a fost organizată și o acțiune social-filantropică din partea credincioșilor parohiei, care au donat copiilor de la Mănăstirea Marcuș, ghiozdane și rechizite necesare începerii anului școlar. 

Această activitate caritabilă a constituit un bun prilej de evocare a purtării de grijă față de școlari pe care Sfântul Mitropolit Varlaam a manifestat-o în timpul arhipăstoririi prin intermediul academiei pe care a înființat-o la Iași, pentru tinerii care doreau să se dedice studiului. 

Părintele paroh a mulțumit tuturor celor care au luat parte la această zi de sărbătoare a parohiei și i-a invitat să participe la agapa creștină.

Pr. Ciuche Eugen Ciprian