Sfântul Ierarh Spiridon a fost cinstit la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Caraclău

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Caraclău, Protopopiatul Onești a îmbrăcat marți, 12 decembrie, straie de sărbătoare, serbându-și cel de al treilea hram. Alături de Maica Domnului și de Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, este cinstit în mod aparte de credincioșii din zonă și de obștea mănăstirii, fiind ocrotitor al paraclisului din incinta acesteia.

Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea slujbei de Priveghere în ajunul pomenirii Sfântului Ierarh Spiridon și a continuat a doua zi cu săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii. La invitația maicii starețe Siluana Matei și a părintelui protosinghel Theodor Ambăruş, duhovnicul mănăstirii, au răspuns ieromonahi şi preoţi de mir, apropiaţi ai lăcaşului de închinare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată sub protia părintelui protosinghel Alexie Lazăr, stareţul Schitului „Sfântul Alexie” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din  Parava, răspunsurile la strană fiind oferite de Corul de fete al Parohiei „Sfânta Treime”, din Caraclău, coordonat de domnul Blănaru Fănică. În momentele specifice au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra micii obști monahale și rugăciuni de pomenire pentru ctitorii trecuți în veșnicie.

În cuvântul de învățătură, rostit la sfârșitul slujbei de părintele Florin Andrei Ioniță, de la Parohia Brătila I, a fost evidențiată personalitatea ierarhului ce a dobândit înălțimea gândului smerit, credincioșii fiind îndemnați să urmeze învățăturii și virtuților Sfântului Ierarh Spiridon. În cuvântul de încheiere, rostit de părintele Florin Robert Blănaru, slujitor al mănăstirii, au fost aduse, în numele maicii starețe și al viețuitorilor, mulțumiri părinților care au participat la Sfânta Liturghie, precum și credincioșilor care, prin prezență și prin implicarea reală, înfrumusețează de fiecare dată hramurile mănăstirii.

(Pr. F.R.B.)