Sfântul Ierarh Nectarie a fost cinstit la Capela Spitalului Municipal din Onești

Capela Spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești și-a serbat joi, 9 noiembrie, hramul de toamnă. Alături de Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Sfântul Ierarh Nectarie este ocrotitor al bisericii din incinta instituției sanitare.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, sub protia părintelui Gheorghe Aramă, de la parohia din cartierul Crucea de Piatră. În cadrul acesteia au fost pomeniți toți bolnavii internați în spital, dar și membrii corpului medical, parte dintre ei aflându-se de față, fiind rostite rugăciuni speciale pentru toți cei bolnavi și aflați în suferință. De asemenea, au fost rostite rugăciuni și pentru odihna sufletelor celor care au plecat în veșnicia lui Dumnezeu de pe paturile acestui spital.

În cuvântul de învățătură, rostit la sfârșitul slujbei de părintele Gheorghe Aramă, au fost evidențiate virtuțile Sfântului Ierarh Nectarie, smeritul Mitropolit de Pentapole, virtuți care au făcut ca acesta să fie cunoscut de toată lumea ortodoxă și nu numai. Credincioșii prezenți au fost îndemnați să ceară tot timpul în rugăciunile lor ajutorul celui care este grabnic izbăvitor și vindecător de boli grele, în special de cancer.

Părintele capelan Cuibar Petrică, slujitorul bolnavilor din Spitalul Municipal Onești, a mulțumit tuturor celor care, prin prezență, au înfrumusețat sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie și care în mod constant participă la slujbele săvârșite în această capelă. Un gând aparte de mulțumire a fost adresat domnului Gelu – Titel Nicolcea, managerul spitalului, prezent la săvârșirea Sfintei Liturghii, pentru frumoasa colaborare pe care o menține cu slujitorii Bisericii, pentru vindecarea trupească și sufletească a pacienților. În semn de recunoștință și de respect domnului manager și părintelui capelan le-a fost oferită din partea Protoieriei Onești, prin părintele Andrei Turcu, câte o icoană cu chipul sfântului ocrotitor al capelei.

Ca semn al dragostei și ospitalității, părintele capelan, ajutat de credincioșii apropiați bisericii din incinta spitalului, au oferit tuturor celor prezenți pachețele cu mici daruri.       

(Pr. Florin Robert Blănaru)