Sfântul Apostol Toma a fost sărbătorit în Parohia Blidari din Protopopiatul Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, credincioșii din Parohia Blidari, Protopopiatul Onești, au serbat vineri, 6 octombrie, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Toma, hramul de toamnă. Împreună cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Apostol Toma este ocrotitorul bisericii parohiale și a foișorului amenajat în curtea acesteia.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de un sobor de opt preoți, apropiați ai părintelui paroh Dorin Geaboc, sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu. În cadrul acesteia au fost pomeniți tinerii și elevii care sunt la început de an școlar și universitar. De asemenea, a fost oficiată și slujba de parastas la care au fost pomeniți, alături de ctitorii sfântului lăcaș, părintele protoiereu Constantin Alupei și părintele Dumitru Toflea, precum și eroii neamului, veteranii de război și toți cei adormiți și înmormântați în cimitirele comunei Căiuți.

Bucuria prilejuită de sărbătoarea hramului a fost întregită de prezența copiilor de la grădinița din sat, care au primit Sfânta Euharistie și daruri din partea doamnei preotese, Mihaela Geaboc.

„Foișorul frumos și special amenajat în curtea bisericii, aflat sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Sfântului Apostol Toma, este finalizat, împodobit cu pictură, așteptând ca în anul următor să primească har și binecuvântare arhierească în ziua sfințirii”, a consemnat părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu.