La biserica parohială din satul Blăgești a fost săvârșită sâmbătă, 13 octombrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sf. Cuv. Parascheva, ocrotitoarea acestei comunități.
Prezent în mijlocul soborului de preoți și al credincioșilor, alături de părintele Protopop Vasile Cozma, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele Vicar Arhim. Pimen Costea.
După slujba Vecerniei au fost săvîrșite slujba de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra credincioșilor din satul Blăgești și slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, după care a urmat sfințirea monumentului eroilor care au luptat în Primul și al doilea Război Mondial, ridicat în An Centenar la inițiativa domnului Primar Laurențiu Munteanu și a Consiliului Local al comunei Blăgești.
La a doua parte a evenimentului alături de soborul preoților și de oficialitățile locale au luat parte cadre didactice și credincioși din toate satele comunei Blăgești, tot acum fiind premiate și familiile creștine tradiționale care au împlinit jumătate de secol de împreună viețuire.
În cuvântul de învățătură părintele Vicar a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prezentând evenimente din viața Sf. Cuv. Parascheva care se bucură de o cinstire deosebită în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului fiind și ocrotitoarea Catedralei Arhiepiscopale, părticică din a cărei moaște se află și la Roman, dar și momente de istorie referitoare la Marea Unire din 1918 și sacrificiul eroilor care au luptat pentru înfăptuirea acestui ideal.
Părintele Protopop Vasile Cozma a mulțumit părintelui Vicar pentru prezență și pentru binecuvântarea adusă din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a felicitat oficialitățile locale pentru realizarea acestui proiect care va aminti peste timp generațiilor viitoare sacrificiul, dăruirea și patriotismul celor care au luptat pentru libertatea acestui neam și care au reușit să marcheze definitiv timpul în care au trăit.