Sf. Mare Mucenic Gheorghe serbat la Parohia Onișcani

24 Aprilie 2017

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al comunității.

În data de 22 aprilie 2017, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși, a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual alacestei comunității. Începând cu ora 16.00, slujba Vecerniei unită cu Litia a fost săvârșită de PC Pr. Protopop Vasile Cozma înconjurat de un sobor de preoți, alături de credincioși din localitate și din împrejurimi.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit despre importanța actului de jertfă însușit de Mântuitorul Iisus Hristos care a devenit model de urmat pentru toți cei care aveau să creadă în El așa cum a fost și Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

După slujba de pomenire ai ctitorilor bisericii parohiale a fost sfințită de către părintele protopop o icoană a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, donată de familia Samoilă Gheorghe și Liliana, care va rămâne în sfântul lăcaș spre închinarea credincioșilor acestei comunități.

La final, părintele Paroh Silviu Constantin Stoica a mulțumit părintelui protopop, preoților slujitori și credincioșilor prezenți cu gânduri de sănătate, binecuvântare și mântuire tuturor și în special celor care poartă numele Sf. Mare Mucenic Gheorghe.