Sesiunea de toamnă a Consiliului Național ASCOR

În perioada 3-5 noiembrie au avut loc lucrările Consiliului Național ASCOR la Baia Mare. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, delegațiile filialelor au participat la întâlnirea de toamnă a organizației.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te-Deum la catedrala episcopală din Baia Mare sub protia Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul și în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. Momentul deschiderii a avut loc în sala „Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” în prezența episcopilor eparhioți. Din partea Sectorului Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale au participat Pr. inspector Mihai Pavel și dl. inspector Mihai Paraschiv.

În cadrul întâlnirii s-au evidențiat activitățile de interes pentru tineri, fiecare filială prezentându-și activitățile organizate în ultima perioadă. Astfel, s-a creat o listă comună de proiecte la nivel național care vor fi implementate de către toate filialele. Totodată, a fost prezentat website-ul național al ASCOR, realizat de Ștefan Pușcașu, coordonator al departamentului media ASCOR Bacău. Tinerii prezenți au participat și la o sesiune de formare numită „ASCOR-management strategic” susținută de Pr. Mihai Pavel, inspector patriarhal.

Sâmbătă seara, reprezentanții filialelor au participat la slujba Vecerniei la Mănăstirea Rohia și au vizitat chilia pr. Nicolae Steinhardt, biblioteca și ansamblul monahal. Duminică dimineață, toți cei prezenți, au participat la Sfânta Liturghie oficiată în catedrala Episcopală din Baia Mare. La finalul slujbei, participanții au primit o plachetă aniversară cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea ASCOR Baia Mare.

 

(Vlad Țuțurlan)