Sesiune de training catehetic în Protopopiatul Onești

10 Martie 2021

Miercuri, 10 martie 2021, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la sediul Protopopiatului Onești s-a desfășurat o sesiune de formare catehetică parohială, la care au participat reprezentanții grupurilor de cateheză din parohii.

Această sesiune de training catehetic s-a desfășurat la solicitarea părintelui protopop Ion Bârgăoanu și sub coordonarea părintelui Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Biroului de catehizare şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. În debutul întâlnirii, părintele protoiereu a mulțumit Ierarhului pentru binecuvântarea de a desfășura o asemenea activitate și a subliniat rolul unor astfel de demersuri la nivel de parohie.

Preoții implicați s-au reunit pentru a descoperi modul prin care învățătura de credință ortodoxă poate fi transmisă într-o manieră adecvată credincioșilor de toate vârstele, descoperind modul cum se alcătuiește o cateheză, în care a fost inclus scenariul propriu-zis al catehezei, dar și câteva materiale auxiliare.

Scopul acestei acţiuni cu caracter educaţional a fost în primul rând acela de a stabili nevoile preoţilor şi de a-i sprijini în activitatea catehetică din parohie prin oferirea de informaţii, materiale şi aplicaţii practice care să contribuie la calitatea şi impactul procesului de catehizare.

În cadrul întâlnirii, pe lângă aplicația practică, s-a analizat implementarea și finalizarea proiectului catehetic național: Biserica-Familia românilor de pretutindeni, dar și a Proiectului catehetic național pentru adulți: Calea Mântuirii în parohiile din mediul urban ale protopopiatului.

Tot acum, a fost prezentat programul: Diaspora credinței. Tradițiile locale și influențele occidentale din cadrul proiectul catehetic eparhial Cateheze în parohii (Ediția a VII-a), precum și proiectele eparhiale pentru tineret: Tinerii în tinda bisericii, Școala de Vară și Liturghia tinerilor.