Seri duhovnicești la ,,Centrul de socializare pentru vârstnici” din Parohia Poduri.

La Biserica ,,Sfântul Nicolae” - Parohia Poduri, Protopopiatul Moinești, în cadrul Centrului de socializare pentru vârstnici al parohiei, a continuat și anul acesta proiectul: ,,Filmul—mijloc de pastoraţie şi educaţie moral-religioasă”, proiect ce se derulează în parohie din anul 2010.

     Astfel, în după-amiaza duminicii a treia din postul mare, 24 de persoane înscrise la centrul de socializare, însoțițe de câțiva tineri și copii, au participat la întâlnirea catehetică, devenită o constantă a activităților parohiei. În contextul proclamării anului 2024 drept „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” activitățile centrului de socializare abordează tematica aceasta printr-o serie de cateheze, vizionare de filme religioase specifice și dialoguri interactive.

Programul întâlnirii a început cu rostirea Rugăciunilor de seară, după care părintele paroh Vasile Popa a prezentat cateheza ,,Sfântul Maslu - Taina vindecării și a iertării”, ilustrată frumos cu sfaturile a doi mari duhovnici: regretatul părinte protopop Gheorghe Colțea și părintele profesor Vasile Gavrilă. Apoi credincioșii prezenți au urmărit cu multă emoție filmul ,,Minunea Sfântului Gherasim Kefalonitul cu Ecaterina” - mărturisirea vindecării prin minune a fiicei părintelui Nicolae Dima și un documentar despre Kefalonia și Sfântul Gherasim, realizat de televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

     Seara a continuat cu interpretarea unor imne închinate Sfintei Cruci, discuții libere, interesante și pline de învățături și emoție, însoțite de un ceai cald și prăjituri, oferite de doamna preoteasă Narcisa Popa.

     În acest mod s-a încheiat această a doua întâlnire din postul mare a credincioșilor din cadrul centrului de socializare al parohiei, cu mult optimism și bucurie duhovnicească, așteptând viitoarele întâlniri.

(Pr.Vasile Popa)