Serbare școlară la Muzeul etnografic Casa Vlădicăi

14 Iunie 2018

Joi, 14 iunie 2018, Muzeul etnografic cunoscut sub denumirea de Casa Vlădicăi a fost gazdă primitoare pentru elevii din clasele I-IV de la Școala Generală din localitatea nemțeană Stănița, care au realizat aici un frumos program artistic prilejuit de sfârșitul de an școlar, sub coordonarea cadrelor didactice.

Elevii din clasele I-IV de la Școala Generală din localitatea Stănița, însoțiți de cadrele didactice Todireanu Denisia, Cârlescu Angela, precum și de doamna Ichim Mirela, directorul acestei instituții, au ales să desfășoare serbarea de sfârșit de an școlar la Muzeul etnografic Casa Vlădicăi din localitate, fiind mai aproape în felul acesta de vestigiile care amintesc acum, în An Centenar, despre portul tradițional de altă dată și despre preocupările bunicilor și străbunicilor care au viețuit în aceste locuri.

După ce mai întâi au participat la un tur ghidat al muzeului, bucurându-se la vederea obiectelor de uz casnic, a fotografiilor de epocă și a mobilierului, descrise de părintele consilier Valentin Băltoi, elevii au desfășurat programul artistic pregătit pentru serbarea de sfârșit de an școlar în curtea acestui așezământ muzeal. Au recitat poezii, au „intrat în pielea” unor personaje de poveste, au interpretat cântece populare și au dansat pe acordurile melodiilor preferate în fața părinților lor care i-au urmărit cu emoție. La sfârșitul programului artistic au fost răsplătiți cu aplauze de către părinți și bunici, au fost apreciați de cadrele didactice, iar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim au primit câte o Carte de rugăciuni pentru copii.

La final, copiii și-au exprimat bucuria de a fi petrecut clipe frumoase împreună cu părinții și cadrele didactice în preajma muzeului etnografic Casa Vlădicăi și au hotărât să revină și în prioada vacanței de vară împreună cu frații sau prietenii pentru a revedea exponatele muzeale.