Ședință administrativă în Protopopiatul Onești

22 Iunie 2021

                  Astăzi, 22 iunie a.c., cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc ședința lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Onești.

             În cadrul întâlnirii, prezidată de P.C. Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, Pr. Consilier Ilarion Mâță, delagatul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezentat proiectele sociale ce vor fi implementate în cadrul eparhiei, dintre care amintim: „Donează sânge – Salvează o viață” și „Consiliere psiho-socială pentru pacienții post covid”. Totodată, au fost evidențiate și proiectele social-filantropice ale Protopopiatului Onești: „Masa Bucuriei” și „Prânzul Ștefanian”, prin care persoanele devaforizate de pe raza municipiului primesc o ciorbă caldă de luni-sămbătă, în intervalul orar 13.00 – 16.00.

            Din punct de vedere administrativ, s-a adus la cunoștință preoților participanți faptul că vor fi înființate comisii la nivelul protopopiatului, care vor instrui preoții din parohii în vederea întocmirii unor registre electronice de inventar, în conformitate cu Regulamentul de administrare a bunurilor bisericești.

            În contextul cinstirii Sfântului Voieveod Ștefan cel Mare, care din anul 2020 a fost ales ocrotitorul Oneștiului alături de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu a transmis celor prezenți invitația de a participa alături de enoriașii din parohii, la concertul extraordinar susținut de Corala Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului.