Ședință administrativă a preoților din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 10 noiembrie a.c, a avut loc ședința administrativă a preoților de pe cuprinsul Protoieriei Sascut.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Români” Sascut-Sat, Schineni, sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș, alături de un numeros sobor de preoți ai parohiilor din protopopiat.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corul “Sfântul Antipa de la Calapodești” al Protoieriei Sascut.

După încheierea momentului de rugăciune, a fost deschisă ședința de lucru a acestei zile de către delegatul Centrului Eparhial, părintele Adrian Ciobanu, consilier la sectorul economic în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. 

Acesta a transmis părinților binecuvântarea Chiriarhului, dar și aprecierea Sa față de frumoasele activități desfășurate de fiecare preot al comunităților parohiale din aceste locuri.

În cadrul acestei întâlniri au fost dezbătute diferitele  probleme administrativ-gospodărești întâlnite în parohii și s-au prezentat proiectele pastoral-misionare și cultural-duhovnicești ce urmează a fi implementate în viitorul apropiat.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu