Ședință administrativă a cântăreților bisericești din Protopopiatul Buhuși

Miercuri, 23 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc întâlnirea cântăreților bisericești din Protopopiatul Buhuși.

Părintele protopop Vasile Cozma a făcut o prezentare a activităților liturgice ce au loc la nivel de protopopiat și a arătat cât este de importantă contribuția cântărețului bisericesc la buna desfășurare a actului liturgic, a slujbelor bisericești.

De asemenea, a fost evidențiată activitatea cântăreților bisericești la nivel de parohii, acolo unde fiecare dintre ei trebuie să fie un model, un exemplu de slujire și mai ales faptul că ei, cântăreții bisericești, sunt cei care permanent aduc rugăciuni de laudă lui Dumnezeu „lăuda-te-voi Doamne în toate zilele vieții mele”.

În partea a doua a ședinței toți cântăreții bisericești au participat, sub conducerea părintelui Pascariu Sebastian (absolvent al Academiei de muzică), la recapitularea cântărilor Sfintei Liturghii, Liturghia omofonă.

Toate acestea contribuind la o cântare bisericească de calitate conform cerințelor Bisericii și în ton cu exigențele Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Întâistătătorul Eparhiei noastre.