Seară duhovnicească în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” – Buhuși

Parohia „Sf. Trei Iearhi” din orașul Buhuși a îmbrăcat haină de sărbătoare, marți, 29 ianuarie 2019, cu ocazia cinstirii ocrotitorilor spirituali ai bisericii parohiale și ai comunității din această parohie.

La invitația părintelui paroh Pelin Florin și a părintelui slujitor Rugină Claudiu, prezent în mijlocul credincioșilor din această parohie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele protopop Vasile Cozma, săvârșind slujba Vecerniei unită cu Litia, înconjurat de un sobor de preoți din cercul pastoral nr. 1 „Sf. Nicolae”, alături de credincioși din orașul Buhuși, precum și oficialități locale prezente în persoana domnului Primar Zaharia Vasile.

În cuvântul de învățătură rostit la acest eveniment, părintele prortopop a transmis în primul rând binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim tuturor credincioșilor din Protopopiatul Buhuși, după care a vorbit despre viețile Sf. Trei Ierarhi, contribuția adusă de fiecare în parte la patrimoniul Ortodoxiei prin operele de cultură și prin activitatea filantropică desfășurată pentru prima dată într-un mod instituționalizat, amintind și faptul că de la Sf. Trei Ierarhi ne-au rămas trei Sfinte Liturghii care se săvârșesc în Biserica Ortodoxă în diferite momente liturgice ale anului bisericesc.

Tot acum, părintele protopop a mulțumit celor prezenți și a apreciat activitatea pastoral – misionară și administrativă a celor doi preoți, a consiliului parohial și a ctitorilor care s-au străduit la ridicarea și înfrumusețarea bisericii parohiale, prezenți fiind și doi dintre primii inițiatori ai ideii ridicării acestei biserici: domnul Doctor Negru Constantin și domnul Poberesnic Sandu, care ,alături de părintele Pelin Florin, au reușit să finalizeze cu ani în urmă acest proiect.

La final, a fost săvârșită și slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale trecuți la cele veșnice.