Seară de rugăciune și colind la Parohia „Sf. Ioachim și Ana", Urechești 2, din Protopopiatul Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 18 decembrie 2022, la ceas de Vecernie, s-a pus începutul cel bun al slujbelor care se vor săvârși în noua biserică parohială recent finalizată, prin săvârșirea slujbei Aghezmei Mici și a Tainei Sfântului Maslu.

Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost Preacuviosul Părinte Arhimandrit Pimen Costea, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a transmis cuvântul de binecuvântare al Ierarhului și a ținut un cuvânt frumos de învățătură cu privire la însemnătatea momentului: 

„Este o bucurie pentru noi să participăm la astfel de slujbe de inaugurare a unei biserici, nu neapărat de târnosire ci de deschidere a ei în mod public pentru că o Biserică este o poartă a Cerului, este o tindă a Raiului, locul din care și prin care omul ajunge în Împărăția lui Dumnezeu. Intrarea omului în lume se face prin intermediul Sfntei Biserici și tot prin Biserică omul părăsește lumea aceasta, îndreptându-se către Împărăția lui Dumnezeu. Prin Biserică și în interiorul Bisericii ne simțim ca în Raiul lui Dumnezeu. Îl rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze această adunare creștină și această Biserică minunată în care noi astăzi suntem întru rugăciune".

La rândul său, PC Pr. Paroh Visu Florin a adus cuvinte de mulțumire Înaltpreasfințitului  Ioachim pentru binecuvâmtarea acordată pentru începerea slujbelor în noua biserică parohială până în momentul în care aceasta va fi târnosită, în ziua de 21 mai 2023, cu ocazia celui de-al doilea hram al parohiei, prăznuirea Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, mulțumind totodată părintelui vicar pentru bucuria făcută de a veni în mijlocul acestei comunități și a sluji prima Sfântă Taină în noua biserică.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Ioachim pentru că ne-a dat binecuvântarea pentru a face sărbătorile de iarnă în această nouă biserică și așteptăm cu nerăbdare târnosirea acestei biserici și totodată ne bucurăm împreună cu îngerii, cu păstorii și magii pentru nașterea Fiului lui Dumnezeu care ne-a arătat smerenia Sa pentru ca să ne fie nouă model, cântând împreună „Slavă întru cei de Sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire””.

La finalul slujbei Sf. Maslu, protoiereul locului, a adresat enoriașilor și păstorului lor un cuvânt de felicitare pentru toată râvna și jertfa pe care împreună le-au depus la ridicarea unui nou locaș de închinare și de slăvire al lui Dumnezeu, arătând faptul că cei care contribuie la ridicarea unei noi biserici vor fi pomeniți la Sfânta Liturghie până la sfârșitul veacurilor, lăsând totodată nepoților copiilor lor, o mărturie în timp a credinței și a dragostei lor față de Dumnezeul cel adevărat și de Biserica întemeiată de El pentru mântuirea întregului neam omenesc.

Seara de rugăciune s-a încheiat cu un frumos recital de colinde susținut de copiii parohiei coordonați de doamna preoteasă Visu Simona Daniela care au adus multă bucurie în inimile tuturor celor prezenți, pentru frumoasa lor cântare micii colindători primind câte un dar din partea părintelui paroh și a enoriașilor săi.

Pr. Prot. Alexandru Grigoraș