Seară de rugăciune la Parohia Sascut Sat -Schineni din Protoieria Sascut

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 26 martie, la ceas de seară, cler și credincioși s-au unit în rugăciune prin Taina Sfântului Maslu la Biserica “Sf. Ier. Nicolae și Sf. Români” a Parohiei Sascut Sat-Schineni din Protoieria Sascut.

Astfel, un sobor de preoți din parohiile învecinate, sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș, au săvârșit slujba Aghesmei Mici urmată de Sfânta Taină a Maslului, prin care s-au înălțat rugăciuni pentru ca Bunul și Milostivul Dumnezeu să reverse Harul Sfântului Duh asupra tuturor celor ce sunt în suferință, atât trupește cât și sufletește. 

La finalul momentului de împreună rugăciune, protoiereul locului și parohul acestei comunități a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le revarsă ceas de ceas asupra credincioșilor acestei parohii, Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea și purtarea de grijă pe care o are pentru fiecare parohie din protopopiat, preoților prezenți și credincioșilor care s-au putut închina și raclelor din acest sfânt locaș ce adăpostesc părticele din sfintele moaște a multor sfinți tămăduitori.

Pentru ca seara să fie cu adevărat una specială, părintele Miron Ionuț Constantin de la Parohia Bălcuța a prezentat înaintea auditoriului un rezumat al catehezelor ce au avut în prim plan Sfânta Liturghie și Sfânta Euharistie, vorbind totodată și despre legătura dintre post și rugăciune, foarte importantă în lupta duhovnicească pe care toți creștinii o poartă în această perioadă sfântă a Postului Mare.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru