Preoți și credincioși din parohiile Narcisa, Sfântul Andrei Criteanul și Sf. Cuv. Parascheva din Bacău, parohia Letea Veche, parohia Hemeiuș și parohiile din comuna Mărgineni ale protopopiatului Bacău, dar nu numai, au participat vineri după amiază, în data de 1 decembrie 2017, la slujba Sfântului Maslu oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului la biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, care este Metoc Chiriarhal. Atmosfera a fost una cu adevărat unică prin faptul că după Sfântul Maslu Ierarhul a cântat alături de credincioși colinde și melodii patriotice.
După amiaza celei de-a treia vineri a Postului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost cu adevărat binecuvântată pentru credincioșii băcăuani prezenți la slujba Sfântului Maslu din mai multe parohii din municipiul Bacău, dar și din zonele adiacente, oficiată în biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Tineri și vârstnici alături de păstorii lor sufletești au lăsat deoparte toate grijile lumești pentru a se ruga preț de câteva ore în atmosfera mântuitoare a celei mai noi mănăstiri băcăuane, alături de ierarhul lor.
Majoritatea celor prezenți a fost alcătuită din enoriași ale parohiilor băcăuane rânduite în această zi alături de care s-au aflat și creștini din alte zone, care și-au dorit să se întâlnească în rugăciune și să primească binecuvântări și dezlegare de păcate prin lucrarea Harului Divin la rugăciunile stăruitoare înaintea Tronului Ceresc ale Părintelui Arhiepiscop Ioachim. În cuvântul adresat credincioșior prezenți, Înaltpreasfinția Sa a amintit despre importanța zilei de 1 Decembrie pentru românii de pretutindeni și a subliniat legătura profundă care există între această sărbătoare națională și cinstirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să continue osteneala postului evidențiind foloasele duhovnicești pe care creștinul le poate dobândi participând în această perioadă la Taina Sfântului Maslu.
(pr. Daniel Marari)