"Școala din tinda Bisericii", la Parohia Motoșeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 21-24 august, copiii din Parohia Motoșeni, alături de 5 voluntari au participat la școala de vară organizată și în acest an la Așezământul Social Filantropic “Sf. Gheorghe” de la filia Chicerea.

Fiecare zi a început cu rugăciunea de dimineață, rostită de părintele paroh împreună cu copiii, în biserică, după care au fost organizate activități recreative și educative desfășurate toate în incinta bisericii cum ar fi: atelier de pictură, mic muzeu cu obiecte vechi confecționate de străbunicii lor, educație sanitară și rutieră, precum și foarte multe jocuri ale copilăriei de altădată. 

În fiecare zi copiii au beneficiat și de câte o gustare asigurată de enoriașii cu suflet mare ai acestei comunități. 

În marea zi de sărbătoare a Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, după participarea la Sfânta Liturghie, copiii au primit diplome și câte un mic cadou, plecând fiecare spre casele lor cu bucuria și mulțumirea că au reușit și în acest an sa petreacă timp frumos împreună în Casa Domnului și cu speranța că se vor reîntâlni și anul viitor la o noua ediție a școlii de vară.

Pr. Claudiu-Amadeus Popa.