Școala din Biserică la Filia Poiana Negustorului

17 Septembrie 2019

Luni, 16 septembrie 2019, la Filia Poiana Negustorului din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea directă a părintelui paroh Dima Lucian activitatea „Școala din Biserică”.

Este cunoscut faptul că Filia Poiana Negustorului este compusă din populație de etnie rromă, care a reușit să-și manifeste credința în Dumnezeu prin ridicarea bisericii din sat, dorind în același timp să aibă preot care să răspundă nevoilor spirituale.

Părintele Dima Lucian a înțeles acest lucru și cu toate că a trecut puțin timp de la instalarea sa ca preot în această comunitate, legătura pe care o are cu copiii satului este una aparte, dânsul dorind ca aceștia să primească alături de învățătura Școlii și pe cea a Bisericii.

Acest lucru a făcut ca părintele să petreacă o zi alături de cei mici, să pătrundă în lumea lor și să desfășoare activități care să aducă bucurie și dorință de cunoaștere în sufletul copiilor.

Cu sprijinul domnului învățător Dediu Ion cei 40 de copii au desenat, au pictat, au ascultat poezie cu temă religioasă și cântări religioase, iar la final au participat și la jocuri sportive în aer liber.

Părintele s-a îngrijit ca să procure fiecărui copil materialele necesare acestor activități: blocuri de desen, acuarele, plastilină, cărți de rugăciune și cărți de poezii, bucuria copiilor fiind și mai mare când au aflat că toate aceste materiale vor rămâne a lor pentru a fi folosite pe tot parcursul anului școlar.

Această activitate a fost una care nu a apropiat doar Școala de Biserică, ci și sufletul copiilor de părintele satului lor, acesta fiind începutul unei misiuni rodnice pe care părintele Dima Lucian o desfășoară în satul Poiana Negustorului.