Școală de vară și binecuvântare pentru noul an școlar în Parohia Vad-Iucșa

În perioada 15–29 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Vad - Iucșa, din Protopopiatul Roman, s-a desfășurat Școala de vară Pasiuni de vacanță- editia a X-a .

Deschiderea oficială a avut loc în biserica parohială Sfântul Mare Mucenic Dimitrie unde s-a oficiat slujba de Te Deum la care au participat preotul paroh, cadre didactice, voluntari și copiii din parohie.  

Zilele ce au urmat au fost pline de activități de creație, literație,  desen,  origami, pictură, gastronomie,  concurs de biciclete, dar și activități gospodărești. Toate aceste activități s-au desfășurat în sala și curtea Centrului social-filantropic „Parintele Cuvios Calistrat”, al parohiei.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor două săptămâni s-au adresat unui număr de peste 60 de elevi preșcolari și școlari din parohie, precum și copiilor din diaspora veniți în vacanța de vară la bunici.

Cu sprijinul voluntarilor s-au organizat și desfășurat activități diverse: ateliere de desen, pictură, activități tip handmade, muzică, teatru, copiii având ocazia de a-și însuși noi cunoștințe și de a-și dezvolta abilitățile.

Cursurile școlii de vară s-au încheiat cu felicitarea și premierea participanților în cadrul Sfintei Liturghii desfășurate în biserica parohială unde au realizat comuniunea euharistică primind Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, elevii au primit binecuvântarea pentru noul an școlar, dar și 50 de pachete cu rechizite școlare.

„Proiectul tip școală de vară „Pasiuni de vacanță” se bazează pe comuniunea dintre Bisericǎ, Şcoalǎ și comunitatea locală. Pe perioada vacanței, dar și a anului școlar care a început, ne propunem sǎ desfășurăm pentru copiii din parohie activitǎţi educative și recreative care au rolul sǎ ȋi ajute pe cei mici ȋn dezvoltarea și formarea lor ȋn spiritul valorilor morale. Biserica are tot timpul ușile deschise!” a declarat părintele paroh Capraru Cristinel.