Școala de vară „Sfinții, prietenii copiilor”

22 Iunie 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Părinte Ioachim, în data de 20 iunie, a debutat la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, cea de a doua ediție a Școlii de Vară „Sfinții, prietenii copiilor”.

Activitatea  ce se va desfășura în perioada 20 -25 iunie, reunește anul acesta un număr de 100 de copii. Aceștia, vor parcurge alături de cadrele didactice și voluntarii implicați în proiect, o săptămână presărată cu jocuri, ateliere de creație, proiecții de film, lecții interactive despre viețile sfinților, dansuri și întreceri sportive.

Astfel, în fiecare zi a perioadei mai sus menționate,  în intervalul orar 17.00 -19.00, copiii fac cunoștință în prima parte a întâlnirii cu doi sfinți ascultând detalii esențiale și povețe din viața acestora, trec apoi la partea de creație unde vor confecționa diverse obiecte în scop caritabil, iar ultima parte a întâlnirii vizează latura sportivă - dansuri, jocuri și competiții.

Proiectul, clădit pe fundația solidă a iubirii față de aproapele, și a aplicării în viața cotidiană a exemplelor desprinse din viețile sfinților, a primit și anul acesta o finalitate filantropică ce se va concretiza prin organizarea unui Târg caritabil. În cadrul târgului vor fi puse în vânzare produsele confecționate de copii iar fondurile vor fi direcționate spre oferirea unui suport material necesar unui copil de 5 ani din Dulcești diagnosticat cu cancer la creierul mic.

Pentru a putea pune în aplicare toate aceste coordonate, a fost nevoie de o mână de oameni harnici și darnici, reprezentați deopotrivă de coordonatori, cadre didactice, voluntari și nu în ultimul rând sponsori.

(Prof. Bozieanu Mădălina)